Asa facea bunica prajitura cu mac

septembrie 5, 2020

Gustul ruladei cu mac din copilărie nu se compară cu cel din comerț, de aceea această rețetă contințe secretul pentru o ruladă de casă, fină, moale și gustoasă. Rulada cu mac nu putea lipsi din rețetele bunicii, cu un gust fenomenal și o aromă izbitoare, mereu se termina din prima. Astfel dacă doriți să vă aduceți aminte de copilărie, încercați această rețetă preluată de la bunicii noștri și nu veți fi dezamăgiți.

Ingredients for Aluat

250 g Făină
8 g Drojdie uscată
10 g Zahăr
7 g Sare
250 ml Lapte călduț

Ingredients for Umplutură

400 ml Apă
300 g Semințe de mac
110 g Zahăr
1 bucată Albuș de ou
1 bucată Ou

Instructions

  1. Puneți făina într-un bol. Adăugați drojdie uscată, zahăr, sare și amestecați. Adăugați laptele călduț și amestecați. Apoi adăugați untul topit și începeți să frământați. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 40 min.Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți într-o foaie de aluat.
  2. Pentru umplutură: puneți apa la fiert și adăugați semințele de mac. Amestecați, lăsați să fiarbă și luați de pe foc. Scurgeți apa care a mai rămas și adăugați zahărul. Transferați toată compoziția într-un bol, adăugați albușul și amestecați. Acoperiți toată suprafața foii de aluat cu mac, cu excepția a 1-2 cm de la marigine și rulați aluatul. Presați bine marginile. Puneți rulada în tava de copt (cu dimensinile de 20 x 10 cm) tapetată cu hârtie de copt și o ungeți deasupra cu un ou. Dați la cuptor pentru 30 min la 180°C.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments