Asa cum facea bunica! Cornulete pufoase cu crema de nuci – reteta traditionala.

octombrie 8, 2019

Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de cornuri cu cremă de nucă. Aceste cornuri sunt perfecte pentru micul dejun alături de o ceașcă de cafea sau ceai. Cornurile se prepară foarte simplu, sunt niște delicii pufoase, foarte moi și aromate. Aceste cornuri pot fi luate și la pachet: la școală, serviciu sau în călătorii. Vă recomandăm cu încredere această rețetă simplă și delicioasă!

Ingredients for Aluat

2 bucăți Ouă
10 g Drojdie uscată
110 g Zahăr
200 ml Lapte
65 g Unt
570 g Făină
40 g Făină pentru presărat masa
1/2 linguriță Sare
1/2 bucată Coajă de portocală

Ingredients for Umplutură

200 g Miez de nucă măcinat
50 g Cacao
80 g Zahăr
1 linguriță Esență de vanilie
100 ml Lapte

Ingredients for Uns

1 bucată Gălbenuș de ou
2 linguri Lapte
2 linguri Zahăr pudră

Instructions

  1. Preparați aluatul: puneți într-un bol drojdia uscată, adăugați 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină, 50 ml de lapte călduț și amestecați bine. Acoperiți cu prosop și lăsați pentru 10 minute.
  2. Într-un bol puneți făina cernută și faceți o gaură. Apoi adăugați ouăle, restul de zahăr, untul topit, sarea, coaja rasă de portocală, laptele rămas și amestecați bine cu o lingură de lemn. Apoi frământați până obțineți un aluat neted și elastic. Acoperiți cu un prosop și lăsați circa 1 oră la crescut până își dublează volumul.
  3. Între timp preparați umplutura: puneți într-un bol miezul de nucă măcinat, adăugați zahărul, pudra de cacao, esența de vanilie și amestecați. Apoi adăugați laptele fierbinte și amestecați până obțineți consistența dorită.
  4. După ce aluatul a crescut îl puneți pe planul de lucru pudrat cu făină și îl împărțiți în 4 sau 6 bucăți egale. Formați bile și fiecare bilă de aluat o întindeți cu sucitorul într-o foaie subțire de circa 0.5 cm grosime.
  5. Împărțiți foaia în 8 triunghiuri egale și pe marginea fiecărui triunghi puneți câte o linguriță din umplutura de nucă. Rulați atent formând cornurile și procedați în acest mod până finisați toate cornurile.
  6. Aranjați cornurile obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îndoiți ușor colțurile să le dați forma de corn. Lăsați puțin spațiu între ele în tavă fiindcă vor crește în timpul coacerii să nu se lipească. Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 15-20 de minute.
  7. Ungeți cornurile cu amestecul de gălbenuș de ou cu lapte și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 15 minute. După ce s-au copt le lăsați la răcit, apoi le presărați cu zahăr pudră.
  8. Savurați cu plăcere! Notă: Veți obține 3-4 tăvi de cornuri cu cremă de nucă.

0 comments