Am turnat ciocolata peste banane si mi-a iesit ceva extraordinar.

martie 3, 2020

Banane și ciocolată – o combinație simplă dar care nu dă greș! Această prăjitură cu banane și ciocolată îi cucerește pe toți în primul rând prin gustul său senzațional dar și prin rapiditatea cu care se prepară. Prăjitura este moale, pufoasă, cu aromă și gust intens de banane și ciocolată. Pe lângă faptul că este gustoasă mai este și destul de spornică, așa că toată familia va mânca pe săturate doar dintr-o tavă. Prăjiturica minunată se face repede, fără pretenții deosebite și se primește multă. Enjoy!

Ingredients

2 bucăți Banane
2 bucăți Ouă
100 g Zahăr
80 ml Ulei rafinat
1 pahar Lapte
1 pahar Cacao
2 pahare Făină
1 linguriță Zahăr vanilat
2 lingurițe Praf de copt
1/4 linguriță Bicarbonat de sodiu
180 ml Apă fierbinte
50 g Unt

Ingredients for Glazură și decor

1 pahar Cacao
1 pahar Lapte
1 pahar Ulei rafinat
1 pahar Zahăr
3 linguri Arahide

Instructions

  1. Curățați bananele și le tăiați rondele de cca 1 cm grosime. Ungeți tava de copt cu 1 lingură de unt și o presărați cu 1 lingură de zahăr. Așezați rondelele de banană pe toată suprafața tăvii;
  2. Într-un bol încăpător bateți 2 ouă cu zahăr. Imediat ce zahărul se va topi adăugați 80 ml de ulei vegetal, 1 pahar de lapte, 1 pahar de cacao 2 pahare de făină, 2 lingurițe de praf de copt, ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu, un praf de sare și amestecați până obțineți un aluat lichid, fără cocoloașe. Important! Adăugați în aluat un pahar de apă fierbinte și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați aluatul lichid peste bananele așezate în tava de copt. Repartizați aluatul într-un strat uniform pe toată suprafața tăvii așa încât bananele să fie acoperite în totalitate de aluat. Coaceți prăjitura cu banane timp de 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C;
  3. Între timp pregătiți glazura de ciocolată: amestecați cu mixerul 1 pahar de ulei cu 1 pahar de lapte, 1 pahar de zahăr și 1 pahar de cacao. În rezultat trebuie să obțineți o pastă de ciocolată. Ungeți prăjitura fierbinte scoasă din cuptor cu glazura de ciocolată și arahide.
  4. Savurați cu plăcere!

3 comments

Ramona aprilie 2, 2020

Ce dimensiuni au tava și paharul pe care le-ai folosit ? As vrea sa încerc si eu rețeta ta. :) Mulțumesc frumos de răspuns !

Carmen aprilie 9, 2020

Este fabulos. Super delicios. Se poate face si la tava si taiat in cuburi, o prajitura superba. Eu am adaugat cocos in loc de cacao la blat si a iesit demential. Recomand!!

Lavi mai 8, 2020

Mie mi a iesit mai lichida glazura... Oare ce nu am facut bine? .. Am respectat cantitățile...