Am pus 4 ouă fierte pe puțină carne tocată și le-am acoperit cu aluat, a ieșit o bunătate

septembrie 3, 2018

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios cu carne. Acesta este perfect atât pentru masa de sărbătoare, cât și pentru cina de familie. Acesta este un deliciu ce poate fi pregătit din cele mai simple ingrediente, mereu prezente în bucătărie. Folosind o combinație mai puțin obișnuită de ingrediente, obțineți un chec cu carne ce iese întotdeauna.

Ingredients

650 g Carne tocată
400 g Aluat foietaj
15 g Usturoi
6 bucăți Ouă
50 g Mozzarella
35 g Pătrunjel
1 linguriță Sare
0.5 linguriță Piper negru măcinat

Instructions

  1. Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați 1 ou, pătrunjelul și usturoiul pisat. Potriviți cu sare și piper negru și amestecați bine cu o furculiță.
  2. Luați jumătate din amestecul de carne și puneți-l în mijlocul foii de aluat foietaj. Repartizați uniform în mijlocul foii de aluat. Peste carnea tocată puneți jumătate de cantitate de mozzarella tăiată felii. Apoi aranjați 4 ouă fierte și la final adăugați restul de mozzarella.
  3. Acoperiți cu restul de tocătură rămasă și uniformizați carnea cu mâinile. Întretăiați aluatul pe diagonală, pe părțile laterale a blatului. Acoperiți umplutura cu fâșiile de aluat, formând o cosiță.
  4. Transferați checul într-o tavă cu dimensiunile ( 30 x 40 cm) tapetată cu hârtie de copt și ungeți checul cu 1 ou bătut. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 50 de minute.
  5. Tăiați checul felii și savurați-l cu plăcere!

0 comments