Am aruncat cuptorul, nu mai coc. Prefer cheesecake-urile fara coacere!

septembrie 16, 2019

Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de cheesecake, și anume cheesecake cu banane. Cheesecake-ul cu banane reprezintă o combinație perfectă de aromă de banane și textură moale și cremoasă de budincă. Este super delicios, extrafin și foarte aromat! Acest desert este alegerea ideală, atunci când doriți să vă răsfățați cu ceva dulce sau atunci când așteptați oaspeți.

Ingredients for Blat

140 g Biscuiți
100 g Nucă de cocos
180 ml Unt topit

Ingredients for Budincă

600 ml Lapte
300 ml Frișcă lichidă 33%
6 bucăți Gălbenușuri de ou
150 g Zahăr
80 g Amidon de porumb
2 lingurițe Zahăr vanilat
2 g Sare
4 bucăți Banane
2 linguri Suc de lămâie

Ingredients for Decor

150 ml Frișcă lichidă 33%
2 linguri Zahăr pudră
2 linguri Nucă de cocos

Instructions

  1. Sfărâmați biscuiții în robotul de bucătărie, apoi îi puneți într-un bol și îi amestecați cu untul topit. Adăugați nuca rasă de cocos și amestecați din nou. Puneți amestecul într-o tavă detașabilă cu diametrul (22 cm), apăsați bine cu lingura și dați la frigider pentru 30 de minute.
  2. Preparați crema: puneți într-un bol amidonul și amestecați cu 200 ml de lapte rece. Turnați cantitatea rămasă de lapte într-o cratiță, adăugați 300 ml de frișcă lichidă, zahărul, zahărul vanilat, sarea, gălbenușurile și amestecați bine.
  3. Puneți amestecul la foc mic și gătiți până se îngroașă, circa 10 minute, amestecând continuu. Luați crema de pe foc și lăsați-o la răcit (acoperită cu folie de plastic).
  4. Tăiați bananele în felii subțiri și le stropiți cu suc de lămâie (astfel nu se vor înnegri). Aranjați feliile de banane în două straturi peste biscuiți. Puneți budinca răcită peste banane și nivelați. Dați cheesecake-ul la frigider pentru minim 5 ore sau cel mai bine peste noapte.
  5. Într-un bol mixați frișca lichidă cu zahărul pudră până devine fermă. Puneți frișca bătută peste cheesecake și nivelați. Decorați cu nucă rasă de cocos și dați la frigider pentru 1 oră.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments