Aluat pufos și cea mai fină crema – melci cu scorțisoara, ce se topesc în gură!

august 12, 2020

Cele mai bune rulouri cu scorțișoară și glazură – Cinnamon Rolls. Așa ceva cu siguranță nu ați mai gustat. Aceste rețetă își are originile în bucătăria italiană. Rulourile au un aluat asemănător celui de cozonac, lăsat în voie să crească pentru a fi cât mai pufos, moale, aromat și incredibil de gustos. Cu o umplutură de scorțișoară și o glazură fină și delicată, vă vor cuceri inimile pe loc.

Ingredients for Aluat

300 ml Lapte călduț
10 g Drojdie uscată
20 g Zahăr
150 g Făină
100 g Unt
2 bucăți Ou
500 g Făină
1/2 linguriță Sare
60 g Zahăr

Ingredients for Umplutură

100 g Unt
150 g Zahăr
20 g Scorțișoară

Ingredients for Glazură

50 ml Lapte
50 g Zahăr pudră
250 g Cremă de brînză

Instructions

  1. Într-un bol puneți laptele puțin încălzit și adăugați zahărul. Amestecați făina cu drojdia și adăugați în bolul cu laptele. Amestecați bine cu spatula până se omogenizează totul. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit într-un loc cald timp de 30-50 min. Puneți 2 ouă într-un bol, adăugați zahăr, sare și amestecați. Apoi adăugați aluatul dospit,untul și frământați toată compoziția. Transferați aluatul pe masa de lucru și îl frământați până nu mai e lipicios. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 1h.
  2. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Cu sucitorul de bucătărie întindeți o foaie de aluat cu dimensiunile de 60/45. Ungeți foaia de aluat cu 100 g de unt cald. Amestecați zahărul cu scorțișoara și împrăștiați uniform pe toată suprafața de aluat. Apoi rulați în lungime într-un rulou destul de strâns. Tăiați ruloul cu o ață dentară în felii de 3 cm. Marginea aluatului rotiți-o spre fundul ruloului. Transferați rulourile într-o tavă (cu dimensiunile de 45 x 60 cm) tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți cu un prosop și le lăsați la loc cald pentru 30-40 min. Apoi dați la cuptorul preîncălzit la 180℃ timp de 20 min.
  3. Între timp pregătiți glazura: puneți într-un bol laptele încălzit, zahărul, crema de brânză și amestecați cu telul. Turnați glazura peste rulouri cât încă sunt fierbinți.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments