Aluat de placinta (fără drojdie)- ideal pentru orice umplutură, dulce sau sărată!

iunie 11, 2019

Pateurile reprezintă o gustare deosebit de apetisantă, preferată de mulți dintre noi încă din copilărie, fie ele cu carne sau cu orice umplutură. Vă prezentăm rețeta unui aluat perfect, cu ajutorul căruia pateurile vor fi deosebit de delicioase și aromate.

Ingredients for Aluat

480 g Făină
1 linguriță Sare
1 bucată Ou
40 g Unt
180 ml Apă caldă

Ingredients for Umplutură

350 g Carne tocată
2 bucăți Roșii
1 bucată Ardei gras galben
2 bucăți Cartofi
2 linguri Ulei rafinat
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat

Ingredients for Uns

1 bucată Gălbenuș de ou
1 lingură Lapte

Instructions

  1. Preparați aluatul: într-un bol puneți făina cernută, adăugați sarea, oul, untul topit, apa și amestecați cu o lingură de lemn. Apoi frământați un aluat neted și elastic. Acoperiți cu un prosop și lăsați aluatul la odihnit pentru 20 de minute.
  2. Preparați umplutura: tăiați legumele în cubulețe mici și le puneți într-o tigaie la călit. Când legumele devin moi adăugați carnea tocată și amestecați. Condimentați cu sare și piper negru, amestecați din nou și acoperiți cu capac. Gătiți la foc mic până carnea este gata. Apoi luați de pe foc și lăsați la răcit.
  3. Împărțiți aluatul în 12-14 bucăți egale și formați biluțe. Întindeți fiecare biluță într-un disc subțire și puneți câte o lingură de umplutură. Lipiți marginile aluatului și formați un decor deosebit.
  4. Puneți pateurile într-o tavă cu dimensiunea (40x50 cm), tapetată cu hârtie de copt și le ungeți deasupra cu gălbenușul amestecat cu lapte, (aceste pateuri nu au nevoie de timp ca să crească). Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C pentru 20-25 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments