Ai nevoie doar de 10 minute de preparare! Piept de pui umplut cu brânză și verdeață.

ianuarie 14, 2019

Vă prezentăm o rețetă rapidă și ușoară ce se poate transforma în felul principal al unei cine. Aveți nevoie doar de 10 minute ca s-o pregătiți, restul își face treaba cuptorul, astfel voi vă puteți aranja și aștepta oaspeții dragi. Puteți servi pieptul de pui umplut cu brânză alături de legume coapte sau alături de o salată.

Ingredients

2 bucăți Piept de pui
200 g Brânză de vaci
1/2 legătură Ceapă verde
1/2 legătură Mărar
50 ml Unt topit
2 bucăți Căței usturoi
4 linguri Lapte
1/2 linguriță Curcuma
1 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
50 g Pesmet

Instructions

  1. Într-un bol amestecați brânza cu mărarul și ceapa verde tocate mărunt. Adăugați laptele, curcuma, usturoiul pisat, sare, piperul negru și amestecați bine.
  2. Spălați jumătățile de piept de pui și uscațile cu prosoape de bucătărie. Cu un cuțit foarte bine ascuțit tăiați câte un buzunar (perfect ar fi ca incizia să nu fie pe orizontală, ci sub un mic unghi, astfel încât să nu iasă umplutura).
  3. Dați pieptul de pui cu sare și umpleți “buzunarele” cu umplutura de brânză.Treceți bucățile de piept de pui mai întâi prin untul topit, apoi prin pesmet (presați ușor cu degetele astfel încât pesmetul să acopere bine pieptul).
  4. Turnați untul topit rămas într-un vas termorezistent și puneți bucățile de piept de pui umplut. Înfigeți în fiecare bucată câte 3-4 scobitori (pentru a se ține mai bine carnea) și dați vasul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, pentru 35 de minute, până capătă o crustă aurie (în timpul coacerii ungeți fileurile din când în când cu sosul lăsat).
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments