Ai mâncat vreodată o prăjitură cu mălai? Dacă nu, e cazul să faci asta. Este absolut incredibilă!

Preparation time
40 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
uşor
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted on
200,00 g
Brânză de vaci
400,00 g
Iaurt grecesc
50,00 g
Stafide
1,00 plic
Praf de copt
100,00 g
Unt
250,00 g
Mălai
200,00 g
Zahăr
5,00 g
Coajă de portocală
150,00 g
Făină
2,00 Pliculețe
Zahăr vanilat
4,00 bucăți
Ouă
1,00 priză
Sare
Ai mâncat vreodată o prăjitură cu mălai? Dacă nu, e cazul să faci asta. Este absolut incredibilă!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură mai deosebită, este atât de simplă de preparat, iar rezultatul este unul fabulos. Această prăjitură cu mălai este foarte aromată, pufoasă și poate fi servită atât caldă, cât și rece. Vă recomandăm neapărat s-o încercați și voi, o să vă placă foarte mult.

  1. Într-un bol cerneți făina și praful de copt. Adăugați mălaiul (după ce îl măcinați fin în râșnița de cafea) și amestecați bine cu spatula. Lăsați stafidele la macerat 30 de minute într-un bol cu apă.
  2. Untul moale cu gălbenușurile și 100 g de zahăr se mixează până se obține o compoziție omogenă. Adăugați iaurtul și mixați, apoi mălaiul cu făina, amestecați și lăsați compoziția să respire 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.
  3. La compoziția cu mălai adăugați brânza (ca să fie mai fină o puteți da mai întâi prin blender sau sită), adăugați stafidele hidratate și coaja de portocală și omogenizați bine compoziția. Bateți albușurile spumă cu o priză de sare , adăugând treptat și restul de zahăr și zahărul vanilat.
  4. Încorporați bezeaua în compoziția de mălai, amestecând ușor. Puneți compoziția de aluat într-o tavă cu (diametrul 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 35- 40 de minute. După ce s-a răcit presărați prăjitura cu zahăr pudră și porționați-o în bucăți.
  5. Savurați cu plăcere!

No comments yet, be the first to leave one!

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*