Ai mâncat vreodată o prăjitură cu mălai? Dacă nu, e cazul să faci asta. Este absolut incredibilă!

iunie 4, 2018

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură mai deosebită, este atât de simplă de preparat, iar rezultatul este unul fabulos. Această prăjitură cu mălai este foarte aromată, pufoasă și poate fi servită atât caldă, cât și rece. Vă recomandăm neapărat s-o încercați și voi, o să vă placă foarte mult.

Ingredients

200 g Brânză de vaci
400 g Iaurt grecesc
50 g Stafide
1 plic Praf de copt
100 g Unt
250 g Mălai
200 g Zahăr
5 g Coajă de portocală
150 g Făină
2 Pliculețe Zahăr vanilat
4 bucăți Ouă
1 priză Sare

Instructions

  1. Într-un bol cerneți făina și praful de copt. Adăugați mălaiul (după ce îl măcinați fin în râșnița de cafea) și amestecați bine cu spatula. Lăsați stafidele la macerat 30 de minute într-un bol cu apă.
  2. Untul moale cu gălbenușurile și 100 g de zahăr se mixează până se obține o compoziție omogenă. Adăugați iaurtul și mixați, apoi mălaiul cu făina, amestecați și lăsați compoziția să respire 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.
  3. La compoziția cu mălai adăugați brânza (ca să fie mai fină o puteți da mai întâi prin blender sau sită), adăugați stafidele hidratate și coaja de portocală și omogenizați bine compoziția. Bateți albușurile spumă cu o priză de sare , adăugând treptat și restul de zahăr și zahărul vanilat.
  4. Încorporați bezeaua în compoziția de mălai, amestecând ușor. Puneți compoziția de aluat într-o tavă cu (diametrul 25 cm x 35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 35- 40 de minute. După ce s-a răcit presărați prăjitura cu zahăr pudră și porționați-o în bucăți.
  5. Savurați cu plăcere!

0 comments