Aflati secretul celor mai populari gogosi din Thailanda

octombrie 17, 2019

Răsfățați-vă în weekend cu gogoși pufoase, gustoase și delicate, preparate din aluat dospit. Veți obține gogoși gingașe și moi, dacă veți adăuga în aluat un pic de unt topit. Gogoșile pregătite după această rețetă sunt foarte apetisante, delicioase și aromate. Serviți gogoșile ca atare, cu dulceață sau presărate cu zahăr pudră.

Ingredients

520 g Făină
260 ml Lapte
10 g Drojdie uscată
50 ml Unt topit
60 g Zahăr
1 linguriță Sare
1 linguriță Esență de vanilie
2 bucăți Gălbenușuri de ou
1 linguriță Praf de copt
1 lingură Zahăr pudră

Instructions

  1. Într-un bol turnați laptele călduț, adăugați drojdia uscată și amestecați bine. Apoi adăugați gălbenușurile, zahărul, praful de copt, sarea, untul topit, esența de vanilie și amestecați din nou.
  2. Adăugați făina cernută și amestecați mai întâi cu o lingură de lemn, apoi frământați aluatul cu mâinile. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu se lipească de mâini.
  3. Este necesar să frământați 10 minute, ca să legați bine glutenul din făină, pentru că așa gogoșile vor avea o formă bombată și frumoasă. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți cu un prosop (sau cu folie de plastic) și-l lăsați să se odihnească pentru 1 oră, până se dublează în volum.
  4. Scoateți aluatul pe planul de lucru și-l împărțiți în 24 bucăți egale (de 35 g fiecare). Tot timpul aluatul trebuie ținut sub folie de plastic ca să nu se usuce. Luați câte o bucată de aluat, îi dați o formă rotundă în mână, apoi o rotiți în causul palmei (ca sa se lipeasca bine aluatul la baza bilei).
  5. Puneți gogoșile pe bucăți separate de hârtie de copt, aranjațile în tavă și acoperiți-le cu un prosop, lăsați biluțele la crescut pentru 20 de minute, veți obține 20-25 de biluțe.
  6. Înfigeți degetul înfăinat în mijlocul fiecărei biluțe de aluat și formați o gaură. La fel puteți forma gaura cu ajutorul unui dop. Lăsați la crescut pentru 10 minute (nu le acoperiți cu prosop, suprafața trebuie să se zvânte puțin și să nu absoarbă așa multă grăsime).
  7. Între timp puneți uleiul într-un vas, îl înfierbântați până la temperatura de 170°C. Desprindeți atent gogoșile de pe hârtia de copt și le dați drumu’ în uleiul încins răsturnate, cu capul în jos. Puneți câte gogoși vă încap în vas.
  8. E foarte important să prăjiți gogoșile la foc mic, minim 2 minute pe fiecare parte. Dacă prăjirea durează mai puțin, gogoșile rămân crude la mijloc. (Gogoșile se întorc o singura dată, când prima față s-a terminat de prăjit, până atunci nu le deranjați).
  9. După prăjire le scoateți pe șervete de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime. Presărați gogoșile cu zahăr pudră și savurați-le cu plăcere!

0 comments