Această rețetă de gogoși pufoase din cartofi trebuie neapărat notată! Sunt nemaipomenit de delicioase!

februarie 12, 2019

Cu această rețetă nu veți da greș niciodată! Este o rețetă ieftină, rapidă de făcut și extrem de delicioasă. Aceste gogoși sunt foarte pufoase și moi că se topesc în gură. Se păstrează moi chiar și a doua zi, desigur dacă mai rămân. Prepară și tu această rețetă de gogoși, îți garantăm că o vei scrie imediat în caietul cu rețete.

Ingredients

2 bucăți Ouă
450 g Făină
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
2 linguri Zahăr
50 ml Lapte
50 ml Unt topit
400 g Cartofi fierți
1 bucată Coajă de portocală
50 g Zahăr

Instructions

  1. Într-un bol amestecați laptele cu drojdia uscată și zahărul. Amestecați bine și lăsați drojdia să se activeze pe parcursul a aproximativ 10 minute.
  2. Puneți cartofii la fiert în apă cu sare. Când sunt moi, îi scoateți pe un platou, îi lăsați puțin la răcit și îi decojiți. Pisați cartofii până obțineți un piure fin.
  3. Într-un bol mare puneți făina cernută și adăugați maiaua obținută. Apoi adăugați ouăle, untul topit, sarea, coaja rasă de portocală și piureul de cartofi. Amestecați ușor, apoi frământați cu mâinile un aluat neted și elastic. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la odihnit timp de 1 oră, până își va dubla volumul.
  4. Scoateți aluatul pe planul de lucru pudrat cu făină, rupeți-l în 15 bucăți egale și formați biluțe. Întindeți biluțele într-un sul, uniți capetele și formați gogoșile.
  5. Lăsați viitoarele gogoși să se odihnească 20 de minute, până își vor dubla volumul. Turnați uleiul într-o cratiță, încingeți-l bine pe foc moderat. Prăjiți câte 3 gogoși deodată.
  6. Prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până vor deveni aurii. Transferați gogoșile prăjite pe prosoape de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. Apoi le treceți prin zahăr.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments