Această prăjitură cu nuci întrece orice tort! Atât de gustoasă, încât toți vor dori să o guste!

martie 5, 2019

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu nucă măcinată, așa cum o prepară doar bucătarii renumiți. Acest desert este un deliciu rafinat și nemaipomenit de delicios. Se prepară foarte simplu, iar gustul îi va cuceri pe toți.

Ingredients for Foi

5 bucăți Albușuri de ou
170 g Zahăr
160 g Miez de nucă
30 g Făină
1 priză Sare

Ingredients for Cremă

5 bucăți Gălbenușuri de ou
150 g Zahăr
500 ml Lapte
200 g Unt
30 g Făină
1 plic Zahăr vanilat

Ingredients for Decor

10 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Amestecați făina cu miezul de nucă măcinat. Separat, bateți o spumă tare din albușuri, împreună cu zahărul și sarea. Apoi adăugați făina amestecată cu nucile măcinate și amestecați ușor cu telul.
  2. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (40x50cm) și coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 °C, timp de 12-15 minute. (Nu deschideți ușa cuptorului în timpul coacerii, să nu se lase blatul)!
  3. Preparați crema: într-un bol amestecați gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat.Adăugați făina, amestecați, apoi adăugați laptele și amestecați bine. Transferați compoziția într-o cratiță și fierbeți la foc mic, amestecând continuu. Când compoziția devine cremoasă, o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.
  4. Separat mixați untul moale până devine spumos, apoi adăugați treptat crema răcită și mixați până devine o cremă fină.
  5. Blatul răcit îl tăiați în 4 părți egale, astfel veți obține 4 foi de tort. Asamblați tortul: Puneți pe un platoul prima foaie de tort, o ungeți cu cremă și puneți o altă foaie și continuați așa până se termină foile.( Opriți 2 linguri de cremă pentru a decora tortul cu flori). Dați tortul la rece pentru 5 ore.
  6. Decorați tortul cu crema rămasă, formați floricele și presărați cu ciocolată rasă.
  7. Savurați cu plăcere!

0 comments