Aceasta prajitura are un secret – provoaca dependenta! Atentie la blatul de bezea.

octombrie 8, 2019

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie, cremă de cacao și bezea. Este perfectă pentru toți cei cărora le plac prăjiturile cu ciocolată și bezea, este super gustoasă. Cu ingrediente simple și accesibile obțineți un desert cu blat de ciocolată, bezeaua ca o crema pufoasă – o prăjitură perfectă și fină. Este un desert destul de aspectuos și aromat pentru a fi servit cu succes pe masa de sărbătoare.

Ingredients for Blatul de cacao

5 bucăți Ouă
5 linguri Făină
5 linguri Zahăr
1/2 linguriță Praf de copt
2 linguri Cacao
2 linguri Apă
1 priză Sare

Ingredients for Blatul de bezea

8 bucăți Albușuri de ou
300 g Zahăr
1 linguriță Oțet
1 priză Sare

Ingredients for Cremă

8 bucăți Gălbenușuri de ou
8 linguri Zahăr
1 plic Praf de budincă cu gust de vanilie
2 linguri Făină
500 ml Lapte
200 g Unt
2 linguri Cacao
1 plic Zahăr vanilat

Ingredients for Decor

200 ml Frișcă lichidă 30%
50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Preparați blatul de cacao: bateți albușurile spumă cu praful de sare. Adăugați zahărul și cele 2 linguri de apă și mixați din nou. Apoi adăugați treptat gălbenușurile și mixați din nou. Separat amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt.
  2. Adăugați amestecul uscat peste compoziția de ouă și amestecați bine cu un tel. Turnați compoziția obținută într-o tavă cu dimensiunea (25×35cm) tapetată cu hârtie copt. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 16 minute, până trece testul scobitorii. Apoi scoateți și lăsați blatul să se răcească complet.
  3. Preparați blatul de bezea: bateți albușurile spumă cu praful de sare și mixați, apoi adăugați treptat zahărul pudră, 1 linguriță de oțet și mixați până obțineți o bezea tare. Turnați compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt (în aceeași tavă în care ați copt și blatul de cacao) . Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C, pentru 30 de minute. Apoi scoateți-l pe un suport de sârmă și lăsați-l să se răcească complet.
  4. Preparați crema: mixați gălbenușurile cu zahărul, adăugați praful de budincă, făina, laptele și mixați din nou. Transferați compoziția într-o cratiță și puneți la foc mic. Amestecați continuu până se îngroașă, apoi luați de pe foc și lăsați să se răcească complet.
  5. Mixați bine untul moale până devine pufos și se albește. Adăugați compoziția răcită de gălbenușuri și amestecați bine. Împărțiți egal crema în două boluri, într-un bol puneți pudra de cacao, iar în celălalt bol puneți zahărul vanilat și amestecați bine cremele.
  6. Asamblați prăjitura: puneți pe un platou blatul de cacao și îl ungeți cu crema de vanilie. Urmează blatul de bezea și ungeți cu crema de cacao.
  7. Bateți frișca lichidă rece până se întărește, apoi o distribuiți peste crema de cacao. Decorați cu ciocolată rasă și dați la frigider pentru minim 6 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  8. Savurați cu plăcere!

0 comments