A cucerit familia mea de la prima înghițitură, chiar merită făcut acasă! Salam Raffaello!

august 22, 2018

Dacă îți plac dulciurile rafinate și îți place să le prepari chiar la tine acasă, atunci trebuie să încerci și această rețetă! Salam de biscuiți Raffaello, este un desert aromat și nemaipomenit de delicios. Cu acest desert special vei cuceri nu numai familia , dar și pe toți prietenii tăi.

Ingredients

400 ml Lapte condensat
100 g Unt
2 bucăți Foi de napolitană
120 ml Apă
350 g Biscuiți
150 g Nucă de cocos
100 g Zahăr
40 g Cacao
15 ml Esență de vanilie

Instructions

  1. Amestecați într-un bol nuca de cocos cu laptele condensat. Foile de napolitană le mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie și le adăugați în compoziția de cocos.
  2. Amestecați bine și puneți compoziția pe un tocător tapetat cu folie de plastic, dați-i forma unui rulou și împachetați strâns. Strângeți la capete și dați ruloul la rece pentru 10 minute.
  3. Între timp preparați siropul: Zahărul, apa și cacaoa o puneți într-o cratiță pe foc, amestecați până zahărul s-a topit. Apoi se ia de foc, adăugați esența de vanilie, untul moale și amestecați până se topește untul.
  4. Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și turnați peste ei siropul. După ce ați amestecat bine puneți compoziția pe o folie de plastic și o apăsați cu mâinile până capătă o formă dreptunghiulară sau pătrată.
  5. Scoateți sulul de Raffaello și îl puneți peste salamul de biscuiți, apoi rulați atent îndepărtând folia de plastic. Strângeți bine salamul la capete și dați la rece pentru 2-3 ore.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments