500 g de carne tocata pentru o cina ca in povesti

septembrie 12, 2020

De când nu ai mai avut parte de o cină pe cinste? Ba nu ai timp, ba vii obosit de la muncă și nu mai ai nici un chef să mai gătești, sau orice altceva care te împiedică să pregătești o cină ca din povești. Ei bine, acest fel de mâncare se pregătește ușor și rapid, dar rezultatul cu siguranță va impresiona. Cina delicioasă despre care se vorbește este constituită din chifteluțe de carne gătite pe o bază de cartofi piure, totul fiind acoperit de sos de tomate și cașcaval ras. Ceva absolut savuros!

Ingredients

500 g Cartofi fierți
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Boia de ardei dulce
5 g Mărar
2 bucăți Ouă
500 g Carne tocată
1/2 linguriță Sare
1/3 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Boia de ardei dulce
5 g Mărar
1 bucăți Ceapă
200 g Sos de roșii
100 g Cașcaval

Instructions

  1. Zdrobiți cartofii fierți cu un pisator, formând un piure. Adăugați sare, piper negru, boia de ardei dulce, mărar și 2 ouă. Amestecați bine piureul. Formați din piure niște bile de mărime medie și le puneți în tavă (cu diametrul de 24 x 24 cm). Cu ajutorul unui pahar, formați adâncituri în bilele de cartofi pentru a pune umplutura de carne.
  2. Într-un bol puneți carnea tocată. Adăugați sare, piper, boia de ardei dulce, mărar, ceapă și amestecați. Din amestecul obținut formați bile de carne pe care le puneți peste cartofi. Acoperiți cu sos de tomate și dați tava la cuptor pentru 25 min la 180°C. Scoateți tava din cuptor, acoperiți cu cașcaval ras și dați din nou la cuptor pentru încă 10 min.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments