5 minute si painea e gata, reteta perfectionata!

octombrie 7, 2020

Cauți rețeta pentru acea pâine perfectă pe care doar în comerț o poți găsi? Ei bine, atunci poți spune că ai găsit-o, fiindcă aceasta este o rețetă perfecționată care promite o pâine moale în interior cu o crustă crocantă la exterior. Aluatul este unul universal, îl puteți folosi ca bază pentru o mulțime de produse de patiserie, pentru că textura moale și aerată este căutată de mulți bucătari. După ce o vei încerca, îți vei da seama că nu mai vrei să mai cumperi pâine, această variantă fiind cu mult mai bună.

Ingredients

375 ml Apă caldă
1 linguriță Sare
7 g Drojdie uscată
500 g Făină

Instructions

  1. Într-un bol încăpător puneți apa caldă, sare, drojdia uscată și amestecați. Încorporați făina și frământați bine aluatul. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 45 min.
  2. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și îl frământați până nu se mai lipește de mâini. Transferați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut pentru 20 min.
  3. Umpleți o altă tavă cu apă și puneți tava cu pâine peste cea cu apă. Crestați pâinea deasupra cu un cuțit și dați la cuptor pentru 40 min la 180℃.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments