400 ml de Fanta! De departe cea mai gustoasa prajitura fara coacere

septembrie 4, 2020

O prăjitură puțin mai neobișnuită, dar deosebită și anume datorită celor 400 ml de Fanta care se găsesc în compoziția ei. Este una dintre cele mai rafinate prăjituri, având un aspect frumos și apetisant. Se prepară fără coacere, și fără folosirea aragazului, astfel economisind mai mult timp. Conține un mix de arome și gusturi  printre care se numără: ciocolata cu lapte, nucile, stafidele, alunele de pădure și răchițele uscate. Întregul desert este acoperit cu o spumă pentru prăjituri și presărat cu ciocolată rasă. O prăjitură specială care merită încercată.

Ingredients

600 g Biscuiți
200 g Ciocolată cu lapte
100 g Nuci măcinate
100 g Miez de nucă
100 g Alune
100 g Stafide
100 g Răchițele uscate
400 ml Fanta de portocale
250 ml Unt topit
100 g Zahăr pudră
250 g Praf de spumă cu gust de frișcă
300 ml Lapte rece

Instructions

  1. Puneți într-un bol 300 g de biscuiți mărunțiți și 300 g de biscuiți măcinați. Adăugați ciocolata cu lapte, miezul de nucă, nucile măcinate, alunele de pădure, stafidele și răchițele uscate. Amestecați bine toate ingredientele. Apoi încorporați și fanta. Mixați untul într-un bol și adăugați-l. Mixați bine toată compoziția. Puneți un inel pentru prăjituri pe un suport pentru deserturi. În interiorul inelului puneți compoziția obținută pentru prăjitură și nivelați. Dați la frigider pentru 25 min.
  2. Între timp puneți într-un bol praful de spumă. Adăugați laptele și mixați. Acoperiți prăjitura cu spuma obținută. La final puteți presăra cu ciocolată rasă și dați la frigider pentru 2 h.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments