4 tipuri de placințele din aluat foietaj – bucură-ți familia cu ceva inedit și gustos.

decembrie 7, 2017

Cu puțină creativitate ingrediente din alese și combinate, vă aducem la cunoștință 4 moduri de a prepara placințele delicioase și frumoase. Oaspeții vor fi încântați de aceste plăcințele aspectuoase și delicioase. Din cele mai simple și accesibile ingrediente obțineți o gustare deosebit de delicioasă și aromată, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Ingredients

800 g Aluat foietaj
2 bucăți Banane
80 g Nutella
2 bucăți Mere
50 g Unt
50 g Zahăr brun
50 g Cremă de brînză
4 bucăți Prune
100 g Fructe de pădure
5 ml Esență de vanilie
150 g Zahăr pudră
2 bucăți Ouă

Instructions

  1. Pentru plăcintele cu banană și nutella, întindeți aluatul și tăiați-l în formă de dreptunghi, ungeți cu nutella, puneți banane peste ciocolată, se pliază și se fac câteva tăituri la margine.
  2. Pentru plăcintele cu mere, întindem aluatul și decupăm cercuri și frunzulițe, merele se taie felii și se aranjează pe aluatul decupat, presurăm cu zahăr brun, și se pune unt la suprafață.
  3. Pentru plăcintele cu prune, se întinde aluatul, se taie în bucăți pătrate și fâșii subțiri care se împletesc și se aranjează pe marginea aluatului, adăugați 100 g cremă de brânză peste care se aranjează feliile de prune și se pudrează cu zahăr pudră.
  4. Pentru plăcintele cu fructe de pădure, aluatul se întinde, se taie în bucăți pătrate, se taie marginea și se pliază din ambele părți, adăugăm crema de brânză amestecată cu esența de vanilie și 30 g zahăr pudră peste care se aranjează fructele de pădure și se pudrează cu zahăr pudră.
  5. Toate plăcințelele se ung cu ou și se coc 15 minute la temperatura de 190°C.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments