3 straturi de blat pufos și multa ciocolată alba. Pur si simplu se topeste in gura

septembrie 24, 2019

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu origini evreiești. Prăjitura “Regina Esther” se prepară foarte simplu, iar rezultatul este fantastic. Prăjitura conține 3 straturi de blat pufos cu mac și cremă fină cu lămâie și multă ciocolată albă. Este atât de fină, încât se topește în gură! Merită s-o încercați și voi, cu siguranță va fi pe placul tuturor.

Ingredients for Blat

30 g Făină
4 g Praf de copt
60 g Semințe de mac
4 bucăți Gălbenușuri de ou
110 g Zahăr
1 plic Zahăr vanilat
30 ml Ulei rafinat
6 bucăți Albușuri de ou
1 g Sare
1/2 linguriță Oțet

Ingredients for Cremă

2 bucăți Gălbenușuri de ou
75 g Zahăr
40 g Amidon
300 ml Lapte
1 bucată Coajă rasă de lamâie
1 bucată Suc de lămâie
300 ml Frișcă lichidă 33%
2 linguri Zahăr pudră
70 g Ciocolată albă

Ingredients for Decor

50 g Ciocolată albă

Instructions

  1. Pregătiți blatul: amestecați într-un bol făina cu macul și praful de copt. Într-un bol puneți cele 4 gălbenușuri, adăugați 50 g zahăr și zahărul vanilat. Mixați bine până amestecul devine spumos și zahărul s-a topit. Adăugați uleiul și mixați din nou.
  2. Separat, într-un bol bateți bine cele 6 albușuri cu un praf de sare și un pic de oțet (circa 2 minute) apoi adăugați restul de zahăr (60g). Mixați până se transformă într-o bezea tare și lucioasă.
  3. Treptat adăugați spuma de bezea peste gălbenușuri și amestecați încet de jos în sus (pentru a nu pierde din volum), iar la sfârșit încorporați amestecul uscat de făină cu mac.
  4. Turnați compoziția de aluat într-o tavă de copt cu dimensiunea (40x50cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine. Dați tava la cuptorul încins la temperatura de 170℃, pentru 18 minute. Apoi îl scoateți pe un suport de sârmă și îl lăsați să se răcească complet.
  5. Pregătiți crema: într-un bol amestecați amidonul cu 50 ml de lapte. Cantitatea rămasă de lapte îl turnați într-o cratiță, adăugați cele 2 gălbenușuri, zahărul, coaja rasă de lămâie și sucul. Adăugați compoziția de amidon cu lapte și amestecați.
  6. Fierbeți la foc mic și amestecați până crema se îngroașă (circa de 7-8 minute). Luați crema de pe foc, acoperiți-o cu folie de plastic și lăsați-o să se răcească complet.
  7. Bateți bine frișca lichidă cu zahărul pudră până obținut o frișcă spumoasă. Încorporați frișca bătută în crema răcită și amestecați bine. Adăugați ciocolata albă mărunțită și amestecați din nou.
  8. Asamblați prăjitura: tăiați blatul în 3 parți egale și împărțiți crema în 3 părți egale. Puneți primul blat pe un platou, distribuiți primul strat de cremă și procedați în acest mod până finisați.
  9. Iar excesul de cremă îl întindeți pe părțile laterale. Decorați prăjitura cu ciocolată albă mărunțită și dați la rece pentru minim 5 ore, sau cel mai bine peste noapte.
  10. Savurați cu plăcere!

0 comments