200g de nutella si am facut o minunatie de chec

septembrie 9, 2020

Nutella în chec este probabil cea mai îndrăgită umplutură, mai ales de copii. De aceea această rețetă este dedicată celui mai pufos chec cu nutella. Cu o textură pufoasă și o aromă divină, această minunăție de chec se va termina mai curând decât v-ați imaginat. Se prepară foarte ușor, ca orice chec, numai că durează ceva timp până crește aluatul, dar pentru un aluat moale și gustos se merită de așteptat. 

Ingredients

250 ml Lapte călduț
80 g Zahăr
8 g Drojdie uscată
1 bucată Ou
60 ml Ulei rafinat
500 g Făină
200 g Nutella

Instructions

  1. Puneți laptele cald într-un bol, adăugați zahăr, drojdie uscată și amestecați cu un tel. Adăugați oul, uleiul și amestecați din nou. Cerneți deasupra făina și frământați totul într-un aluat moale și omogen. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 30 min.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl împărțiți în 2 bucăți egale. Întindeți prima bucată într-o foaie de aluat cu diametrul tăvii de copt (26 cm). Procedați la fel și cu cealaltă bucată. Ungeți forma sau tava pentru chec cu unt, presărați cu făină și transferați prima foaie de aluat în tavă. Ungeți deasupra cu nutella. Acoperiți tava cu o folie alimentară și lăsați la dospit pentru 40 min.
  3. Decorați deasupra cu nutella și dați tava la cuptor pentru 20 min la 180°C.
  4. Savurați cu plăcere!

0 comments