2 oua si 2 rosii, pentru cea mai delicioasa paine de casa!

septembrie 1, 2020

Îți dorești să mai schimbi ceva în rețeta clasică de pâine de casă? Încearcă rețeta pe bază de suc de roșii cu ouă. Pâinicile împletite, preparate după această rețetă vor fi un succes garantat. Cu siguranță v-ați dat seama că au un gust cu totul neobișnuit și unic, dar în același timp și mega delicios. Cu o aromă îmbătătoare și irezistibilă, un interior pufos și moale, un exterior ușor crocant și rumen painea va cuceri pe oricine o va încerca.

Ingredients

2 bucăți Roșii
2 bucăți Ouă
450 g Făină
20 g Zahăr
10 foi Sare
5 g Drojdie uscată

Instructions

  1. Puneți roșiile într-un bol și turnați peste ele apă clocotită. Lăsați câteva minute și apoi le decojiți.
  2. Le tăiați rondele, le puneți într-un bol și adăugați 2 ouă.
  3. Le puneți într-un blender și mixați până obțineți un suc omogen.
  4. Puneți făina într-un bol și adăugați zahărul, sarea, drojdia și sucul de roșii. Frământați bine, până obțineți un aluat omogen și lipicios. Acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit timp de 1 h.
  5. Transferați aluatul pe masa de lucru presărată cu făină. Modelați aluatul într-o franzelă dreptunghiulară, apoi o tăiați în felii cu grosimea de 1-2 cm. Fiecare felie se rulează într-un rulou cu grosimea de 1 cm. După ce ați întins bine fiecare felie, luați primul rulou, așezați deasupra, următorul, orientat în partea opusă și presați ușor la mijloc, unde se intersectează cele 2 funii din aluat. Împletiți în 4 și la sfârșit ascundeți capetele rulourilor sub chifla obținută. Procedați la fel cu toate rulourile din aluat. Pâinicile obținute le puneți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungeți cu un gălbenuș de ou. Dați la cuptor pentru 25 min la 170°C.
  6. Savurați cu plăcere!

0 comments