2 in 1, fa un chec si gusta doua! E exact ce-ti trebuie de sarbatori.

decembrie 23, 2019

Vanilia, ciocolata și nucile combinate într-un singur chec! Ce poate fi mai gustos? Acest chec, foarte foarte bun, moale, cu bucățele de ciocolată în el face parte din categoria celor mai simple dar și celor mai gustoase chec-uri. Vă sugerăm să-l savurați până la ultima firimitură cu o ceașcă de lapte cald sau ceai aromat.

Ingredients

3 bucăți Ouă
100 g Zahăr
200 ml Lapte
90 ml Ulei rafinat
300 g Făină
1 plic Zahăr vanilat
1/2 linguriță Sare
1 plic Praf de copt
70 g Cacao
50 g Miez de nucă
50 g Ciocolată neagră

Instructions

  1. Într-un bol bateți 3 ouă împreună cu sarea și 100 g de zahăr. Adăugați 200 ml de lapte, 90 ml de ulei, amestecați bine toate ingredientele. Adăugați 300 g de făină, praful de copt, zahărul vanilat și amestecați din nou până obțineți un aluat lichid fără cocoloașe. Împărțiți aluatul în două părți egale și adăugați în una dintre părți 1 lingură de cacao;
  2. În centrul unei tăvi de copt (cu diametrul 26 cm) puneți un pahar cu gura în jos. Este important să turnați aluatul alb și cel cu cacao concomitent în tava de copt, pentru ca acesta să se repartizeze uniform și simetric în tavă. Decorați aluatul alb cu picături de ciocolată, iar aluatul de ciocolată cu nuci. Coaceți checul la temperatura de 180°C timp de 30-35 minute. Checul copt trebuie lăsat în tavă până se răcește definitiv și după asta puteți scoate paharul.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments