100 g fulgi de ovaz si am transformat biscuitii preferati in biscuiti sanatosi

octombrie 9, 2020

Biscuiții cu fulgi de ovăz sunt unii dintre cei mai gustoși, dar pe lângă asta și cei mai sănătoși. Au o textură deosebită, ușor crocantă, apetisantă și savuroasă. Aluatul conține și drojdie, deci sunt preparați din aluat dospit, ceea ce îi face moi și pufoși. Nu e nevoie să ai experiență în bucătărie ca să obții niște biscuiți absolut delicioși. Se prepară atât de ușor încât nu are cum să iasă ceva rău. Sunt gustarea ideală alături de un pahar cu lapte la micul dejun.

Ingredients

300 g Făină
100 g Fulgi de ovăz
10 g Zahăr
7 g Drojdie uscată
5 g Sare
6 bucată Ouă
5 g Praf de copt

Instructions

  1. Puneți faina într-un bol. Adăugați fulgi de ovăz, zahăr, drojdie uscată, sare, ouă și praf de copt. Mixați bine toată compoziția până obțineți o masă omogenă și consistentă. Lăsați aluatul la dospit pentru 1 h.
  2. Transferați aluatul dospit pe masa de lucru presărată cu făină. Cu ajutorul unui sucitor de bucătărie întindeți o foaie de aluat cu diametrul de cca 20-25 cm. Decupați biscuiții după forma dorită. Transferați biscuiții în tava de copt, îi acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la odihnit pentru 30 min. Apoi îi gătiți pe ambele părți, sub capac, într-o tigaie încinsă.
  3. Savurați cu plăcere!

0 comments