10 minute si cea mai frumoasa prajitura fara coacere e gata

septembrie 8, 2020

O prăjitură fără coacere este mereu binevenită când nu prea ai chef să stai mult în bucătărie. Ei bine această prăjitură se prepară în doar 10 min, dar arată fantastic, având un design interesant de tablă de șah. Blatul prăjiturii este constituit din biscuiți cu budincă de ciocolată, care este dat la frigider pentru a se întări. Iar deasupra, desertul este acoperit cu frișcă bătută și decorat cu cacao. Este practic un salam de biscuiți în formă de prăjitură, perfectă pentru o gustare dulce în timpul zilei.

Ingredients

300 g Biscuiți
80 g Praf de budincă cu gust de ciocolată
100 ml Lapte
500 ml Lapte
80 g Zahăr
90 g Unt
200 g Ciocolată neagră
200 ml Frișcă lichidă 33%
10 g Esență de vanilie
8 g Întăritor de frișcă

Instructions

  1. Puneți 500 ml de lapte într-o cratiță pe foc. Adăugați zahăr, unt, ciocolată neagră și lăsați să se topească. Într-un bol puneți praful de budincă, adăugați 100 ml de lapte și amestecați. Adăugați amestecul de budincă în cratița cu ciocolată neagră. Amestecați cu un tel și lăsați să fiarbă. Mărunțiți biscuiții și turnați peste ei budinca obținută. Amestecați bine, acoperiți cu o folie alimentară și dați la frigider pentru 30 min. Apoi transferați compoziția într-o tavă (cu dimensiunile de 24 x 24 cm), tapetată cu hârtie de copt.
  2. Puneți frișca lichidă într-un bol. Adăugați esența de vanilie și mixați. Treptat adăugați întăritor de frișcă, mixând continuu, până ce obțineți o cremă densă și consistentă. Transferați crema peste blatul din tavă și nivelați. Dați la frigider pentru 1 h. Pudrați prăjitura cu cacao după un șablon tablă de șah.
  3. Puneți frișca lichidă într-un bol. Adăugați esența de vanilie și mixați. Treptat adăugați întăritor de frișcă, mixând continuu, până ce obțineți o cremă densă și consistentă. Transferați crema peste blatul din tavă și nivelați. Dați la frigider pentru 1 h. Pudrați prăjitura cu cacao după un șablon tablă de șah.

0 comments